• Banner_3-2019_1500x300px.jpg
Gewijzigde plannen buitenlandrit

Gewijzigde plannen buitenlandrit

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2023 is de jaarlijkse buitenlandrit ter sprake gekomen. Deze vindt altijd plaats in het weekend van Pinksteren (28 + 29 mei 2023). Deze week is het besluit genomen om de plannen voor een buitenlandse toertocht naar Frankrijk te wijzigen.

De eindbestemming van het buitenlandse Pinksterweekend naar Frankrijk was de meeting van Mustang Nat’s in La Ferté-Gaucher. In 2020, 2021 en 2022 kon een meerdaags evenement vanuit Nederland geen doorgang vinden. Voor 2023 zijn we de afgelopen maanden opnieuw rond de tafel gaan zitten, om te kijken hoe het weekend dit jaar kan worden vormgegeven. Er zijn diverse mogelijkheden bekeken, maar deze opties zijn op dit moment niet haalbaar. We leggen het hieronder uit:

Kosten per deelnemer
De prijzen voor het organiseren van een meerdaagse toertocht in het buitenland zijn een stuk hoger geworden. Deelname aan eerdere Pinksterritten (2017: België, 2018: Duitsland) kostten ongeveer 150,00 euro per persoon. Corona en inflatie hebben hun weerslag gehad op de prijzen, want als we eenzelfde arrangement zouden willen aanbieden als de vorige evenementen, dient nu al rekening te worden gehouden met minimaal 350,00 euro per persoon. Dat moet toch goedkoper kunnen? Jawel! Maar we stellen ook eisen aan het hotel: een beveiligde (of afgesloten) parking, die bereid is om een blokreservering van minimaal 20 kamers vast te leggen in één van de drukste weekenden van het voorjaar. Een link van beschikbare hotels op Booking.com doorsturen, de deelnemers zelf voor een hotel laten zorgen en verspreid door de omgeving in diverse hotels zitten, is niet onze insteek.

Club als reisbureau
Een tweede belangrijke reden is de veelbesproken BTW-plicht voor autoclubs. De Belastingdienst werkt aan een plan om grote autoclubs aan te merken als ondernemer, waarbij we ook als BTW-plichtig worden gezien. Dat betekent dat we als club belasting moeten gaan betalen over bijvoorbeeld de geïnde contributie. De FEHAC is in het geweer tegen de Belastingdienst, en pleit om de BTW-vrijstelling te behouden. We zijn immers geen ondernemer, maar een vereniging met vrijwilligers. Als Team Mustang Center Nederland houden we ons aan de handvatten die de FEHAC meegeeft. Wanneer het clubarrangement via onze website (en dus via onze club) wordt afgerekend, kan dit door de Belastingdienst mogelijk als extra inkomstenbron worden gezien, ondanks dat we als club de buitenlandse toertochten 1-op-1 doorberekenen.

Organisatie door reisagent
Als oplossing voor het bovenstaande probleem, hebben we sinds oktober 2022 meer dan tien (grotere en kleinere, zelfstandige) reisorganisaties benaderd, met de vraag of zij de hotelreserveringen willen verzorgen. Als deelnemer reken je af bij de reisorganisatie, en als club betalen we een commissie aan deze organisatie voor het regelen – was het plan. Helaas hebben wij tot nu toe tien keer ‘nee’ ontvangen, met als argumenten: 1) het aantal deelnemers van ongeveer 20 equipes is te klein, 2) we kunnen niets betekenen voor 200 euro per persoon, 3) we bieden alleen onze eigen reizen aan, naar vaste bestemmingen.

Alternatieve Toertocht Oost-Nederland
Vanwege de drie bovenstaande redenen, is besloten om in 2023 géén buitenlandse toertocht in het Pinksterweekend naar Frankrijk te organiseren. Als alternatief in Pinksterweekend, bieden we een toertocht dichter bij huis aan, op zaterdag 27 mei. We organiseren een extra toertocht, en starten in het oosten van Nederland. We zullen de inschrijfpagina binnenkort openen. 

Nooit meer Pinksterweekend?
Dit betekent niet dat we het plan voor een buitenlandse toertocht voorgoed opzij zetten. We gaan dit jaar opnieuw in gesprek met de reisorganisaties die we al benaderd hebben, met de vraag of het goedkoper kan, of dat we toch van een andere (eind)bestemming gebruik gaan maken.

Team Mustang Center Nederland

Als clublid ontvang je vier keer per jaar ons clubmagazine, een clubkalender, gratis deelname aan evenementen en profiteer je van jaarlijkse members-only arrangementen. Word ook lid voor slechts 50,00 euro per jaar.

Belangrijke data (uitgelicht)

Algemene Ledenvergadering 2023
21-01-2023

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze sociale kanalen:
Facebook
Instagram
YouTube

Contact

Team Mustang Center Nederland
Waaldijk 3
6673 MC Andelst
secretariaat@fordmustangclub.nl
KvK-nummer: 40038763